Създаване на личен финансов план

Научи как да изградиш правилна стратегия за спестяване и инвестиране, чрез която ще постигнеш своите финансови цели и ще увеличиш личното си благосъстояние по-бързо.

Достъп до31.12.2024
(4.9)

Цели на курса

В този курс ще научиш:

- Елементи в личния финансов план
- Етапи на финансовото планиране
- Какво е семеен финансов план
- Как да направиш имотно планиране и инвестиционно планиране
- Как да направиш застрахователно планиране
- Как да направиш инвестиционно планиране
- Как да направиш образователно планиране
- Как да направиш кариерно планиране
- Как да направиш данъчно планиране
- Как да изградиш своя личен финансов план стъпка по стъпка
- Инструменти за изготвянето на финансов план
- Мониторинг и адаптация на финансовия план

Информация за курса

Курсът е съставен от Видео Уроци

Изпит и Сертификат

*Индивидуалните курсове извън програмата на InvestPRO включват изпит, ако участникът желае да получи Сертификат за допълнителна квалификация.

*Полагането на изпит е по желание на участника.

*Изпитът няма фиксирана дата за явяване. Всеки участник извън основната програма може да направи изпита по свое усмотрение до края на учебната година - 01.01.2024г.

Неограничен достъп до 01.01.2024г.

Всеки участник, закупил индивидуален курс от програмата, разполага с неограничен достъп до лекциите и ще може да ги гледа неограничен брой пъти в РАМКИТЕ на провеждането на InvestPRO.

Лекциите ще са отворени за гледане до 01.01.2024г., като след това достъпът до тях се СПИРА заради предстоящо обновяване на съдържанието в курсовете.

За Начинаещи

За начинаещи, които прохождат в сферата на личните финанси и имат нужда от конкретни процеси, които да следват, за да повишат своята финансова грамотност и да управляват по-добре средствата си.

За Напреднали

За напреднали, които искат да обновят своите знания и да научат повече стратегии и тактики за създаването и управлението на своя личен финансов план.

ТЕОРЕТИЧНА ЧАСТ:

1/ Основи на финансовото планиране и личния финансов план.

2/ Кои са основните елементи на работещия финансов план.

3/ Кои са основните инструменти за съставянето на личен финансов план.

ПРАКТИЧЕСКА ЧАСТ:

1/ Ще изградиш свой личен план стъпка по стъпка, който ще ти помогне да печелиш повече.

2/ Ще се научиш как да измерваш дали се движиш по план, както и кога и как да го адаптираш при нужда от промяна

3/ Ще си имаш ясен и точен метод и инструменти, с които да управляваш инвестициите и спестяванията си.

4/ Ще се ориентираш по-лесно в океана от финансови продукти и ще може да взимаш рационални решения за своето бъдеще.

ЛЕКЦИЯ #1

Лекция 1 - Основи на финансовото планиране и личен финансов план


Видео 1: Представяне на лектора и курса

Видео 2: Основи на финансовото планиране

Видео 3: Личен финансов план

ЛЕКЦИЯ #2

Лекция 2 - Елементи на личния финансов план


Видео 1: Финансово планиране

Видео 2:Имотно планиране

Видео 3: Застрахователно планиране

Видео 4: Планиране на образование и кариера

Видео 5: Инвестиционно планиране

Видео 6: Пенсионно планиране

Видео 7: Данъчно планиране

ЛЕКЦИЯ #3

Лекция 3: Инструменти за изготвяне и мониторинг на личен финансов план


Видео 1: Изготвяне на примерен личен финансов план

Видео 2: Инструменти за изготвяне на личен финансов план

Видео 3: Мониторинг на личния финансов план

Мога ли да се запиша само за този курс, а не за цялата програма?

До 07.03.22. ще бъде отворено записването за цялостната програма InvestPRO, в която се включват 13 подробни онлайн курса.

След началото на програмата (7 март), всички курсове ще бъдат отворени за външни участници, които ще трябва да заплатят индивидуална цена за участие във всеки отделен курс при неговото стартиране.

*Индивидуалните курсове извън програмата на InvestPRO включват изпит, ако участникът желае да получи Сертификат за допълнителна квалификация.

Какво съдържа този курс?

Курсът съдържа обучително съдържание за начинаещи и напреднали, което се провежда само онлайн в платформата на InvestPRO чрез предварително записани лекции (видео уроци) от лекторите, под формата на презентации и how-to видеа, които показват стъпка по стъпка как се практикува теорията в курса.

Съдържанието на лекциите ще обхване теория, терминология, методология и практически похвати за начинаещи, както и примери и анализи от практиката.

Ще се предаде теория, терминология, методология и практически похвати за напреднали, както и разглеждане на примери от практиката и преподаване на работещи стратегии, тествани от лектора в неговата практика.

Всяка лекция ще бъде разделена на малки видеа по конкретни теми, които ще бъдат подредени в определен ред (playlist), което дава възможност за по-фокусирано предаване на знания от страна на лектора, както и по-лесно консумиране на съдържанието от страна на участника.

Достъп до видеата има всеки, който участва в цялостната програма на InvestPRO или е закупил съответния единичен курс.

Докога ще имам достъп до лекциите в курса?

Всеки участник в цялостната програма или в индивидуален курс ще има неограничен достъп до лекциите и ще може да ги гледа в рамките на провеждането на програмата InvestPRO.

Достъпът до лекциите ще бъде отворен до 01.01.2024г., като след това достъпът до тях се спира заради предстоящо обновяване на съдържанието в курсовете.

Всеки участник ще има възможност да поднови своето участие в цялостната програма с 50% отстъпка и ще получи достъп до обновените лекции и предстоящите нови курсове.

Стойне Василев

Основател на SmartMoney и InvestPRO

Стойне Василев е независим личен финансов консултант, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg, автор на най-продаваната бизнес книга у нас за 2018г. и 2019г. - „Умни пари“, както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).

Стойне има близо 17-годишен професионален опит във финансовата сфера на високи позиции в международни и български компании като EY, BDO Bulgaria, Raiffeisen Bank, ProCredit Bank, KBC и VMFG. Също така притежава три международни сертификата в областта на финансите и одита.

Стойне Василев е лектор на курсовете: Основи на инвестициите и личните финанси, Инвестиции в колективни схеми и Създаване на личен финансов план.

 

Оценки на участници

4.9 / 5
(236)
(21)
(2)
(1)
(0)

Отзиви на участници

Боян Арнаудов

Много добър курс. Явява се като обобщение. Силно пропоръчвам.

Галина Асенова

Ако ви е необходима лична мотивация и червена лампа за важността на планирането, Стойне Василев е вашият лектор. Изключително добре подредена и поднесена информация, логическо обвързване на важните теми от живота с личните ни финанси, за които трябва да мислим и управляваме.

Яна Лазарова

Малко хора в България спестяват, още по-малко хора инвестират, а съвсем малък брой инвестират целенасочено. Курсът дава практически насоки как да изчислим колко ще ни "струват" нашите мечти и как да успеем да си ги позволим.

Кирил Киров

Добър уводен курс с ясни насоки за това как да си направим личен финансов план. Показват се полезни инструменти, както и има насоки за това как да изберем правилните стойности, които да заложим в плана спрямо нашия начин на живот и цели.

Милен Тодоров

Един много практичен курс, предаден на разбираем език.

Ния Вълкова

Лекторът е супер, много кратък, ясен и точен. В курса имаше много добри примери, което за мен е много важно, за да се научи и разбере информацията.

Яна Янева

Изключително полезен курс за всеки, който иска да обърне специално внимание на личните си финанси. Процесът по създаване на личен план е описан подробно, стъпка по стъпка и е лесен за разбиране дори и от хора без никакъв опит.

Пламена Димитрова

Курсът е добре и разбираемо представен от хора с опит в дадената сфера. Информацията може веднага да се приложи на практика с примерите, които се дадоха. Лекторът е увлекателен и неусетно се получи голямо количество синтезирана и полезна информация. Големи благодарности!

Павлина Йорданова

Полезен, практично насочен курс и много подробно поднесен.

Милен Тодоров

Един много практичен курс, предаден на разбираем език.

Даниела Балабанова

Много полезна информация, всеки млад човек трябва да има финансова грамотност и да успява да води личен финансов план. В света на дигиталните възможности това може да става само с едни клик!

Десислава Колева

Този модул беше логическият завършек на наученото дотук, а и не само. Беше ни предоставен изключително полезен модел за структуриране, планиране, мониторинг и оценка на финансовото състояние. Стойне Василев в типичния за него стил ни даде много полезна информация. Презентациите му ще ползвам като настолна книга. Поздравявам организаторите на курса за изключително добрия подбор на лектори и за цялостната организация, която беше изключително насочена към постигане на максимална удовлетвореност у курсистите. Изключително съм доволна, че записах всички модули, защото всеки от тях беше като детайл от общия пъзел, който вие много умело ни помогнахте да наредим, така че да имаме база за оценка и критерии за сравнение. Чувствам се удовлетворена от наученото, което със сигурност ще прилагам.

Зоя Мутишева-Димитрова

Курсът е полезен за хора от всички възрасти, но най-вече за тези, на които тепърва предстои да вземат важни решения в живота си като закупуване на жилище, инвестиране с цел натрупване на ресурс за образование и др. Накратко ако имах тази информация по-рано, щях да съм взела други решения в живота си. Разбира се, след обучението смятам да приложа наученото, за да смекча отрицателния ефект от такива наивни решения.

Николай Димитров

Записах се в курса на InvestPro основно заради Стойне Василев! Благодаря ти, Стойне! С предадените знания ще направя всичко възможно този курс да не бъде пасив!

Нели Цалова

Синтез на качествена информация, предадена по разбираем и балансиран начин! Напълно практични и приложими съвети. Благодарности за мотивацията, постоянството и енергията на Стойне Василев! Изготвянето на личен финансов план промени моите възгледи. Сигурна съм, че ще промени нагласите на още стотици, дори хиляди хора! Успех!!!

Маргарита Петрова

Практичен курс, предаден на достъпен език с примери близки до ежедневието на всеки човек.

Илиян Петров

Поздравления за още един полезен курс! Според мен курсът е доста подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. Представянето му е изключително полезно, отделено е внимание както на теорията, така и на практиката. Препоръчвам го на всеки, който се интересува от лично финансово планиране!

Дона Маджарова

Перфектно структуриране и представяне на различните финансови канали и как да ги следим и управляваме. Стойне Василев е един от люмите ми лектори, който с лекота и финес поднася информацията на разбирам език, което прави приложението й бързо и лесно в реален план.

Елка Коцева

Курсът е чудесен - изчерпателен, актуален и практически ориентиран.

Мария Димитрова

Изключително полезен курс, много приятно и достъпно поднесена информация. Стойне Василев е един от любимите ми лектори

Мартин Хаджиев

Курсът и лекторът са уникални, доста добре "смляна" информация.

Михаил Михайлов

Стойне Василев е чудесен лектор, който поднася съдържанието ясно, достъпно и с много споделен личен опит. Този курс е едно огледало, в което да си направим по-безпристрастна самооценка и един инструмент, за да поставим ясно целите си и да подобрим бъдещите си резултати. Благодаря!

PETROV PETAR

Чудесен курс, който напълно задоволи очакванията ми.

Даниела Енчева

Изключително полезен модул, наситен с много практична информация и примери, които могат да се използват след съответните индивидуални промени. Стойне е великолепен лектор - непринуден, естествен, обяснява на много достъпен език, споделя личен опит и истории, раздава се докрай.

Димитър Велевски

Изключително полезен курс за хора, които искат да вземат личните си финанси в ръце и да получат знанията как най-добре едновременно да се предпазят от рискове и да си осигурят постигане на финансовите им цели, каквито и да са те.

Ирина Курдова

Разбираемо предадена материя.

Николинка Груйкина

Обширен и полезе курс за създаване на първи финансов план или корекция на настоящ

Христо Конов

Винаги научавам нещо ново, допълвам стари знания. Стойне и невероятен лектор и специалист

Цена: 300 лв.

  • до 7 часа продължителност
  • Видео уроци онлайн
  • За начинаещи и напреднали
  • Презентации за сваляне

Цена:300 лв.

Запиши се

Стани InvestPRO!

Научи практически стратегии за спестяване, инвестиране и управление на личните финанси с помощта на едни от най-доказаните практици в България.

ЗАПИШИ СЕ СЕГА

Инвестирай умно!

последвай ни

Свържете се с нас:
089 983 82 62